B

B

diumenge, 8 de desembre del 2013

LA TORRE NÚM. 28 DE LA MURALLA ROMANA DE BARCINO

 


Fins ara hem fet un recorregut per la part de muralla del segle IV millor conservada de Barcino, i a on es pot veure en tota la seva esplendor aquesta magnífica construcció arquitectònica de l’antiga colònia romana, i que va des de l’inici del carrer Tapineria fins a l’encreuament del carrer Sots-Tinent Navarro amb la Baixada de Caçadors.

A l’arribar a aquest punt ens hem d’aturar, per poder contemplar amb gran alegria una de les darreres intervencions de recuperació del patrimoni romà de Barcelona. Estem parlant dels treballs que, en el marc del Pla Barcino han donat visibilitat a les torres números 27 i 28, fins no fa massa temps ocultes darrere d’un grup de cases adossades des d’antic a la façana de la muralla.

I especialment ens hem d’aturar per observar amb deteniment i satisfacció la intervenció realitzada en la torre núm. 28, gràcies a la col·laboració de la iniciativa privada, ja que aquesta ha estat possible recuperar-la gràcies a la ubicació del Mercer Hotel Barcelona, al carrer Lledó, núm. 7, essent aquesta torre una part de l’edifici hoteler. La restauració ha estat tant de la seva part exterior com de la interior, a on també s’ha recuperat part de la muralla del segle I.

  Ens hem volgut detenir a comentar aquest tram del llenç de la muralla no només pel goig que fa poder anar descobrint noves parts de l’arquitectura romana de la ciutat fins ara ocultes, sinó per comprovar que, quant les institucions públiques i la iniciativa privada es posen d’acord, qui surt beneficiat és el nostre patrimoni cultural.

També, i al peu de les torres números 27 i 28, s’estan realitzant treballs de recerca arqueològica que es poden seguir a través de les cròniques de la seva excavació que es fan a recerca en acció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada